U wilt uw kind aanmelden voor Het Kompas?

Leuk! Dank u wel voor het vertrouwen in ons, onze school en ons onderwijs. 

Sinds 2022 is op (bijna) alle basisscholen in Apeldoorn de manier van aanmelden en plaatsen van toekomstige vierjarigen gelijk. Op deze pagina leggen we u graag uit hoe de aanmeldprocedure eruit ziet. 

Centraal toelatingsbeleid Gemeente Apeldoorn

Voor alle kinderen die vanaf 1 mei 2019 geboren zijn, is het gezamenlijke toelatingsbeleid van toepassing. Bij deze manier van aanmelden en plaatsen heeft elk kind onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een basisschool van voorkeur 

Voorrang 

Om ervoor te zorgen dat uw kind naar een school in de buurt kan, heeft elk kind in de gemeente Apeldoorn op de zes dichtstbijzijnde scholen, gerekend vanaf het woonadres, voorrang. Wanneer u op de website www.basisscholenapeldoorn.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is. U mag uw kind op elke school in Apeldoorn aanmelden. Dit kan een voorrangsschool zijn, maar dit hoeft niet. 

Hoe meld ik mijn kind aan voor Het Kompas?

Ouders met een kind geboren tussen 1 september 2019 en 31 augustus 2020 kunnen hun zoon of dochter bij ons aanmelden. (NB. Jongere kinderen kunnen nog niet worden aangemeld.) 
In oktober 2022 is naar deze ouders de brochure ‘Voor het eerst naar de basisschool in Apeldoorn’ met het aanmeldformulier verstuurd. Als onze school uw eerste voorkeur is, levert u het aanmeldformulier bij ons in.  

Digitaal aanmelden kan ook. Dit gaat via het digitale aanmeldformulier op www.basisscholenapeldoorn.nl 

Belangrijk: Altijd (opnieuw) aanmelden! 

Ook als u in het verleden uw kind al bij ons had aangemeld, is het noodzakelijk dat u het aanmeldformulier bij ons inlevert. Dit geldt ook voor kinderen die al een oudere broer of zus op onze school hebben. Zij hebben een plaatsgarantie als het aanmeldformulier op tijd is ingeleverd.  

Vragen of meer informatie

Voor meer informatie over het toelatingsbeleid, zie www.basisscholenapeldoorn.nl
Heeft u vragen over het toelatingsbeleid, neem dan contact op met de helpdesk (via email: helpdesk@basisscholenapeldoorn.nl, of telefonisch: 055 - 206 22 99).