Nieuwsoverzicht

 • 30-9-2019

  PCBO Het Kompas 47 jaar: jubileum en een nieuwe koers

  Afgelopen vrijdag bestond Het Kompas 47 jaar. De school zelf bestaat al langer maar heet sinds 27 september 1972 Het Kompas. Daarom dit feestelijke jubileum. 

  Jubileum

  Afgelopen vrijdag stond de school stil bij dit jubileum. Twee leerlingen onthulden het oude scheepskompas, dat de school bij de opening in 1972 heeft gekregen. Daarvoor hadden de kinderen in hun eigen klas uitleg gekregen over wat een kompas is en zijn bovenbouwleerlingen met GPS-coördinaten aan de slag gegaan. Na de onthulling vormden ze met alle groepen van de school een levend kompas door met behulp van touwen in een bepaalde windrichting te gaan staanTijdens de ochtend gaven kinderen (opnieuw) betekenis aan het woord kompas. Wat betekent het een kompas te zijn? Waarom heet de school Het Kompas? Hoe kan jij een kompas zijn in het leven van de ander? Later op de middag kregen de kinderen een toepasselijk kleinigheidje, een sleutelhanger van een kompas, en waren de leerkrachten van de andere twee scholen uit Dokzuid welkom om dit jubileum mee te vieren. Om, naar aanleiding van dit feestelijke moment , elkaar als vakgenoten beter te leren kennen.

  Nieuwe koers

  PCBO Het Kompas vaart sinds dit schooljaar een nieuwe koers om ook toekomstproof te blijven de komende schooljaren. Dit doen ze aan de hand van de zeven gewoonten van ‘The Leader in Me’ van Steven Covey. Hierbij staat onderzoekend leren centraal. Kinderen worden meer eigenaar van hun eigen leren. Door zoeken, ontdekken, vallen en opstaan ontwikkelen kinderen zich tot een bewust wereldburger. 

  Hoe?

  Bij Het Kompas is er een Leerlingenraad waarin alle leerlingen meepraten over onderwerpen die hen aangaan. Ze investeren veel in ICT, programmeren en robotica, vaardigheden die kinderen in de toekomst nodig hebben. Ook leren kinderen al vanaf groep 1 Engels. In alles is nauw contact en betrokkenheid van ouders is erg belangrijk. 

  Open Dag

  Op woensdag 9 oktober is er een open dag van alle basisscholen in Apeldoorn. Ook bij ons. Meer weten en sfeer proeven? Kom tussen 9.00-12.00 uur langs aan 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.  
  Lees meer
 • 13-9-2019

  Open dag op 9 oktober. Kom jij ook?

  Het kiezen van een basisschool is een belangrijke beslissing voor u als ouder en uw kind. Benieuwd naar het onderwijs, de visie, sfeer en leerkrachten van onze school? Kom dan naar onze open dag op woensdag 9 oktober. Tussen 9.00 en 12.00 uur staan onze deuren open.

  Open dag
  Tijdens onze open dag kunt u de sfeer proeven op onze school en in gesprek gaan met directie, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor uw peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

  Kinderdagverblijf en BSO
  Op onze school kunt u op de open dag ook een kijkje nemen bij het kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

  Zoek een PCBO school
  Bijna scholen in Apeldoorn zijn open op 9 oktober. Benieuwd welke scholen nog meer bij PCBO horen? Klik dan hier www.pcboapeldoorn.nl/pcbo-scholen. Lees op www.pcboapeldoorn.nl meer over wat het betekent om een PCBO school te zijn. Nieuwsgierig naar alle scholen van Apeldoorn? Neem dan een kijkje op www.basisscholenapeldoorn.nl.

  Lees meer
 • 13-4-2018

  Spelend leren op Het Kompas

  In de Zuidkrant stond laatst een mooi artikel over Het Kompas. Spelend leren op Het Kompas.

   

   

  Lees meer
 • 12-4-2018

  Schoolvoetbal

  De schoolvoetbaljongens zijn door naar de volgende finale. Geweldig gedaan. Woensdag 18 april wordt er gestreden tegen de KWS op het veld van CSV. Komen jullie ons aanmoedigen om 14:15?

   

  Lees meer
 • 12-4-2018

  Nieuwe doeltjes bij school

  Wat zijn we blij met de nieuwe doeltjes op het veldje achter het schoolplein. Heerlijk om in de pauze even een potje te gaan voetballen.

  Lees meer
 • 12-4-2018

  Thema beeld en geluid

  Dit jaar was ons gezamenlijk thema beeld en geluid. Zes weken lang hebben we met de hele school rond dit thema gewerkt. Er zijn leuke uitstapjes gemaakt door groep 4 en 5 naar Orpheus. De kinderen mochten achter de schermen kijken. Groep 7 en 8 gingen naar het VR lab in Coda (tekenen in 3D:) en naar Marco's lab in Gigant (ouderwetse Disney achtige glazen platen animatie:). Verder gingen de leerlingen werken met Makey Makey (muziek met fruit, etc.:) en ook met Lego robots in het FabLab (programmeren:). Al met al een gevarieerd programma. Ook in op Het Kompas hadden we een eigen Lab. We hadden een aantal 3D printers. Het thema hebben we afgesloten met een fantastische kijkmiddag.

  Lees meer