Nieuwsoverzicht

 • 13-4-2018

  Spelend leren op Het Kompas

  In de Zuidkrant stond laatst een mooi artikel over Het Kompas. Spelend leren op Het Kompas.

   

   

  Lees meer
 • 12-4-2018

  Schoolvoetbal

  De schoolvoetbaljongens zijn door naar de volgende finale. Geweldig gedaan. Woensdag 18 april wordt er gestreden tegen de KWS op het veld van CSV. Komen jullie ons aanmoedigen om 14:15?

   

  Lees meer
 • 12-4-2018

  Nieuwe doeltjes bij school

  Wat zijn we blij met de nieuwe doeltjes op het veldje achter het schoolplein. Heerlijk om in de pauze even een potje te gaan voetballen.

  Lees meer
 • 12-4-2018

  Thema beeld en geluid

  Dit jaar was ons gezamenlijk thema beeld en geluid. Zes weken lang hebben we met de hele school rond dit thema gewerkt. Er zijn leuke uitstapjes gemaakt door groep 4 en 5 naar Orpheus. De kinderen mochten achter de schermen kijken. Groep 7 en 8 gingen naar het VR lab in Coda (tekenen in 3D:) en naar Marco's lab in Gigant (ouderwetse Disney achtige glazen platen animatie:). Verder gingen de leerlingen werken met Makey Makey (muziek met fruit, etc.:) en ook met Lego robots in het FabLab (programmeren:). Al met al een gevarieerd programma. Ook in op Het Kompas hadden we een eigen Lab. We hadden een aantal 3D printers. Het thema hebben we afgesloten met een fantastische kijkmiddag.

  Lees meer