De school

In onze klassen werken wij aan een veilige en taakgerichte sfeer, waarbinnen de leerlingen goed tot leren kunnen komen. De leerkrachten kijken naar wat de kinderen nodig hebben en stemmen hun lessen af op de leerbehoeften van de leerlingen. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen gemotiveerd blijven om zichzelf verder te ontwikkelen en de liefde voor het leren vasthouden. 

Visie

De leerlingen zijn doorgaans acht jaar onder onze hoede. Van het “spelend leren” in groep 1 tot het “naamwoordelijk gezegde” in groep 8. U begrijpt dat de ontwikkeling van de leerling, die doorgaande lijn, centraal staat. Het draait allemaal om het kind, uw kind. Met vallen en opstaan zoekt en vindt het zijn/haar weg. Dat doen wij ook. Ook wij zoeken onze “weg” in de begeleiding van uw kind. Dat doen we graag samen met u. Want ieder kind is anders, reageert anders, leert anders. Samen houden we zicht op de ontwikkeling van uw kind en delen we onze ervaringen.

Identiteit

Het Kompas is een Protestants Christelijke Basisschool. Dat betekent dat de school een eigen identiteit (karakter, kenmerk) heeft. Daar merken de kinderen elke dag iets van. We vertellen onder andere bijbelverhalen. Daar praten we over met de kinderen. We leren de kinderen na te denken over wat ze horen. Oneerlijkheid in de wereld moet hen aan het denken zetten. Wij vinden onrecht, oneerlijkheid niet gewoon. We proberen voor onze “naaste”, voor elkaar dus, iets te betekenen. We willen de leerlingen leren goed om te gaan met het milieu. Dat vinden we ook een christelijke opdracht. Het Kompas wil een school zijn waar kinderen zich veilig en gelukkig voelen.

Zelfstandigheid

Op onze school is elk kind uniek. We hebben allemaal een eigen manier waarop we het best leren. Onze leerkrachten helpen ons daarbij. Ze willen graag dat wij onze eigen talenten zo goed mogelijk ontwikkelen. Daarom werken we veel zelfstandig en moeten we een probleem eerst proberen zelf op te lossen. 

Als dat niet lukt, mogen we natuurlijk altijd hulp vragen aan je leerkracht of nog beter, aan de kinderen in je groep. Het is handig om zelf problemen te leren oplossen. Zo kunnen we dat ook als we later grote mensen zijn.

Samenwerken

Samenwerken is op onze school een belangrijk woord. Wij zijn vormen met onze leerkrachten en ouders één team, waarin we veel van elkaar leren en goed naar elkaar luisteren. Daarbij is het belangrijk dat we de ander altijd de ruimte geven om te vertellen hoe hij of zij iets ziet. Soms is het ook nodig om elkaar te helpen. Iedereen heeft andere talenten. Door elkaar te helpen, leren we weer van elkaar.

Neem een kijkje in de school

Loop digitaal binnen